Een sportoutfit, voetballen of andere sportattributen thuis liggen die niet gebruikt worden? De Sportbank gebruikt sportspullen om andere kinderen hier een plezier mee te doen. Vanaf 11 mei is doneren o.a. mogelijk bij Rotterdam Sportsupport (Olympiaweg 10).

De Sportbank stimuleert kinderen om in beweging te komen. Dit doen zij door de drempel te verlagen om te gaan sporten of bewegen. De motivatie om te gaan sporten ontbreekt niet bij kinderen, maar er wordt opgemerkt dat kinderen er vaak de spullen niet voor hebben. Daarom wordt er speciaal voor deze kinderen sportspullen ingezameld.

“Het idee is bijzonder, omdat je kinderen de kans geeft om te gaan sporten. Het is zonde als sportmateriaal blijft liggen en niet gebruikt wordt.” aldus initiatiefnemer van de Sportbank Harry Schaarman.

Vervolg

Rotterdam Sportsupport en de Sportbank gaan door met verzamelen! Gezien de mooie donaties, onder anderen door Voetbalvereniging XerxesDZB hebben wij besloten langer door te gaan met verzamelen. Donaties zijn nog steeds van harte welkom en kunnen worden geschonken via de bak op ons kantoor: Olympiaweg 10.

Actie voor verenigingen

Voor geïnteresseerde verenigingen is het ook mogelijk om deze actie op te zetten voor de Sportbank. Als de vereniging een bak op de club zet wordt er een begeleidende brief en poster toegezonden door contactpersoon Harry Schaarman. De bak wordt dan 1 keer per jaar of op oproepbasis opgehaald en geleegd.

 

Alle kinderen moeten kunnen sporten, laten we daar samen voor zorgen!

 

Meer informatie of ideeën delen? Neem contact op met Harry Schaarman.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten