Kinderen die een week lang kunnen kennismaken met reguliere activiteiten van uw vereniging op een regulier tijdstip. Dat is de gedachte achter een Sportentocht. In april werden clubs in de Deelgemeente Pernis 220 keer bezocht tijdens een Sportentocht. Vanaf september krijgen ook verenigingen uit Noord, IJsselmonde, Charlois, Hillegersberg-Schiebroek en Hoogvliet de kans in de smaak te vallen.

De Sportentocht is een betrekkelijk eenvoudige vorm van ledenwerving. Medewerkers van Sportstimulering en Lekker Fit!, onderdelen van de gemeentelijke dienst Sport en Recreatie, zorgen ervoor dat kinderen tussen acht en twaalf jaar enthousiast worden gemaakt op school. De jongens en meisjes kunnen vervolgens een week lang gebruikelijke activiteiten van verenigingen volgen, doorgaans tijdens een training in de avond of op woensdagmiddag. Op die momenten zijn medewerkers van Sportstimulering de club ook van dienst.

In Pernis was het vizier onlangs ook gericht op leerlingen van middelbare scholen. Uiteindelijk brachten 75 tot 100 kinderen een bezoek aan één of meer verenigingen. In totaal werden 220 deelnames geregistreerd. In de komende periode moet blijken hoeveel leden de actie heeft opgeleverd.

Rotterdam Sportsupport is medeorganisator van de Sportentochten. Dit jaar staan er nog vijf op stapel: Deelgemeente Noord (17-22 september), Deelgemeente IJsselmonde (24-29 september), Deelgemeente Charlois (1-5 oktober), Deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek  (29 oktober-2 november) en Deelgemeente Hoogvliet (5-9 november).

Wil uw vereniging worden opgenomen in een Sportentocht? Zoek contact met accountmanager Martijn Blok van Rotterdam Sportsupport via (010) 242 93 15 of M.Blok@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur