In 2012 heeft er in zes deelgemeenten een sportentocht plaatsgevonden. Pernis, Noord, IJsselmonde, Charlois, Hillegersberg-Schiebroek en Hoogvliet stonden een week lang in het teken van sport en bewegen. Tijdens de verschillende sportentochten namen 2000 leerlingen ruim 5100 keer deel aan trainingen bij verenigingen. De sportentocht laat kinderen kennismaken met de sportverenigingen in de deelgemeente.

In Pernis werd 220 keer deelgenomen aan activiteiten, turnen en streetdance werden het meest bezocht. Noord telde 1050 deelnames waarbij paardrijden, zwemmen en dansen het populairst waren. Turnen en judo konden in IJsselmonde op veel belangstelling rekenen en deze deelgemeente had in totaal 780 deelnames. Charlois telde 670 deelnames en de leerlingen hadden een voorkeur voor paardrijden, turnen en atletiek. 350 deelnames in Hillegersberg-Schiebroek met als hoogtepunten turnen en waterpolo. Hoogvliet sloot vrijdag af met 2060 deelnames; Jazzdans, klassiek ballet, streetdance en tapdance trokken in deze deelgemeente veel deelnemers.

De ‘Sportiefste scholen’ van 2012 zijn geworden: Hildegardis, De Groene Palm, Cosmicus, De Bergse Zonnebloem en Westpunt. Daarnaast werden er prijzen uitgereikt aan de ‘Sportiefste leerling’ en zijn er lidmaatschappen weggegeven van verschillende sportverenigingen.

De sportentocht is een evenement dat een gedurende week plaatsvindt in een deelgemeente van Rotterdam. In deze week krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten.

Het evenement is een samenwerking van Gemeente Rotterdam (Sportstimulering en Lekker Fit!), Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente. Rotterdam Sportsupport heeft de ambitie om de sportentocht volgend jaar verder uit te breiden in nog meer deelgemeenten en te streven naar een hoger aantal deelnames per sportentocht.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker