Vandaag is de eerste Sportentocht van dit jaar van start gegaan. De Sportentocht in Noord is de eerste in een reeks van drie. Inmiddels is de Sportentocht in Rotterdam een fenomeen aan het worden. In 2014 namen 1280 kinderen 4660 keer deel aan trainingen bij sportaanbieders. De Sportentocht laat kinderen uit groep 3 t/m 8 kennismaken met de sportverenigingen in hun eigen buurt. Aan de hand van een stempelkaart kunnen ze een week lang gratis allerlei sporten uitproberen. Iedere sportentocht wordt feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking.

Het succes van de sportentocht? De samenwerking tussen de scholen, verenigingen en andere sport- en beweegaanbieders, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam.

De planning ziet er als volgt uit, klik op de naam van het gebied voor het programmaboekje:

Noord Van 8 t/m 14 september
Kralingen-Crooswijk Van 5 t/m 9 oktober
Hoogvliet/Pernis groep 3/4,
groep 5/6 en groep 7/8
Van 2 t/m 13 november

De Sportentocht in Noord vindt voor de vierde keer plaats en valt samen met Noord Sport! Noord staat van 5 t/m 26 september in het teken van sport en gezondheid. Jong en oud kan gedurende deze drie weken meedoen aan diverse sportactiviteiten in de buurt.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio