Sportverenigingen die een complex delen zijn niet altijd het schoolvoorbeeld van een gelukkig huwelijk. Dat het anders kan, bewijzen de Rotterdamse Wielercombinatie (RWC) Ahoy en Schaatsvereniging Rotterdam (SVR) op Sportpark Noordrand. De verenigingen hebben de krachten gebundeld en kunnen met de ondersteuning vanuit het Actieprogramma Verenigingen een compleet sportaanbod aanbieden. In deze video vertellen de voorzitters over het succes van de samenwerking.  

Twaalf maanden per jaar en vier verschillende sporten. Twee in de winter, twee in de zomer. Voor een gemiddeld sportcomplex klinkt dit niet als een uitzonderlijke situatie. Maar als op dat complex een wielervereniging en twee schaatsverenigingen zitten (Schaats en Inline Lansingerland is medehuurder), is het al snel een ander verhaal. “Door deze samenwerking kunnen we het complex veel intensiever gebruiken,” zegt Sander de Iongh, voorzitter van SVR in de video. “Het is hier gewoon zes avonden per week helemaal gevuld. En sinds kort doen we dat met meerdere elementen, zoals een crossparcours, krachthonk, wielerbaan en een skeelerpiste.” 

Multisportaanbod 

De stap die de verenigingen hebben gezet op Sportpark Noordrand past helemaal binnen de visie die gemeente Rotterdam heeft met het Actieprogramma Verenigingen. Met de acties binnen dit programma kunnen verenigingen op een vitale, veilige en toekomstbestendige manier inspelen op de veranderende eisen van leden. Wouter Kelderman, voormalig voorzitter van RWC Ahoy vertelt: “Naast een optimaal gebruik van het complex – en de praktische en financiële voordelen – hopen we met de samenwerking en het bijbehorende multisportaanbod nog meer (jeugd)leden aan te spreken en een nog sterkere maatschappelijke rol te vervullen.” 
 
“Jeugd is één van onze speerpunten,” vervolgt hij. “We zijn nu ook begonnen met clinics voor scholen, zodat we ook op andere momenten ons complex kunnen benutten en daarmee het multifunctioneel gebruik van de accommodatie stimuleren. Daarnaast is het extra mooi dat door die intensieve samenwerking de relatie tussen RWC Ahoy en Schaatsvereniging Rotterdam echt een flinke stap heeft gemaakt.” 

Meer weten? Bekijk hier de hele video:  

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter