De pedagogische ondersteuning voor sportverenigingen is vandaag uitgeroepen tot één van de vijf meest kindvriendelijke initiatieven van Nederland. In totaal waren er ruim veertig projecten voor de verkiezing aangemeld.

Uit alle initiatieven om straat, wijk of gemeente kind- en gezinsvriendelijker te maken, is de Rotterdamse sportpedagoog bekroond als één van de meest kind- en gezinsvriendelijke initiatieven van Nederland. De andere prijswinnaars zijn Samen Spelen uit Den Haag, het programma Rotterdam Kindvriendelijk, Groei op en Groei mee in Princenheuvel en Kindvriendelijk scheiden Noord Veluwe. De inzendingen zijn beoordeeld door zowel een vakjury als een ouder- en kinderjury.

De sportpedagoog is een gezamenlijk initiatief van Deelgemeente IJsselmonde en Rotterdam Sportsupport. Het werk van de pedagogisch coördinator moet het pedagogisch klimaat op de sportverenigingen in Rotterdam verbeteren. Zij begeleidt de verenigingen bij het opstellen en uitvoeren van beleid voor gedrag, normen en waarden. Daarnaast legt de sportpedagoog voor de verenigingen verbindingen met het gezin, de school en de wijk. Door de gehele leefomgeving van het kind erbij te betrekken, kunnen ze slagvaardig optreden.

In het Kinderrechtenhuis in Leiden nam sportpedagoge Ineke Kalkman de prijs in ontvangst. Kalkman:”Ik ben hartstikke trots dat ons Rotterdamse initiatief nu ook landelijke waardering krijgt. Eén van de mooiste complimenten kreeg ik enige tijd geleden van een moeder die zei dat mijn werk bij sportverenigingen geen luxe is, maar absolute noodzaak”.

De verkiezing voor Kind en Gezinsvriendelijke Initiatieven is georganiseerd door het Netwerk Child Friendly Cities (CFC), in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde