De Rotterdamse korfbalvereniging WION is op 11 maart officieel van start gegaan als Sportplusvereniging. Het Sportplusprogramma komt voort uit het gemeentelijke Uitvoeringsprogramma Sport. Met dit programma vertalen de Sportplusverenigingen hun ‘plus’ in de vorm van inzet op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. In Prins Alexander kregen eerder XerxesDZB, Budo Alexander en Rotterdam Basketbal de Sportplusstatus.

RKC WION ontwikkelt zich tot een sociaal-maatschappelijke partner in de Rotterdamse wijk Ommoord. De club heeft namelijk naast het reguliere korfbal ook sportaanbod voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, het zogenaamde G-korfbal. Daarnaast verzorgt RKC WION Kombifit, sport- en beweeglessen voor ouderen en Bewegen naar Werk, vanwege deze maatschappelijke inzet voor de omgeving krijgt de club de Sportplusstatus. Op 11 maart kreeg de club symbolisch het Sportplusbord overhandigd.

Sportpunt WION

RKC WION maakt deel uit van Sportpunt WION, de naam van debundeling van verenigingen die gebruiken maken van het sportcomplex aan de Max Planckplaats. Naast RKC WION gaat het om: Stichting Sporthal WION, Badmintonclub Ommoord, Indoor Bowls Club Rotterdam, Bridgeclub, Senioren Sportpunt Prins Alexander, Ultimate Frisbee Rotterdam, Argos Goalball en Klaverjasvereniging Ommoord. Tijdens de Sportplusaftrap is de naam Sportpoint WION en het bijbehorende logo officieel gelanceerd.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Deters

Marcella Deters

interim projectleider beweegcoach