Rotterdam Sportsupport, coördinerende partij binnen het Sportplusprogramma, nodigde alle deelnemende verenigingen uit voor een netwerkbijeenkomst op woensdag 23 januari. De aanwezige vrijwilligers maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen aan collega-verenigingen en ervaringen uit te wisselen. TTV Alexandria ‘66, Budo Alexander, Rotterdam Basketbal en XerxesDZB hadden direct profijt van het onderlinge contact.

Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 lanceerde tijdens de bijeenkomst het plan om een revalidatietraject tafeltennis aan te bieden en is op zoek naar een professionele partij om mee samen te werken. Eén van de aanwezige vrijwilligers van OMHC bleek zorgmanager te zijn bij revalidatiecentrum Rijndam en bood aan om het contact tussen de twee partijen te organiseren. Dit is één van de verbindingen die de vereniging na deze bijeenkomst verder helpt. Een ander voorbeeld is Budovereniging Alexander, zij hebben een succesvolle weerbaarheidstraining tegen pesten ontwikkeld. Op verzoek van Rotterdam Basketbal en XerxesDZB gaan zij deze training ook bij hen op de vereniging geven. Dit is een goed voorbeeld hoe Sportplusverenigingen elkaar kunnen versterken.

Tijdens de bijeenkomst op het kantoor van Rotterdam Sportsupport werden ook de plannen voor dit jaar geschetst. Bestaande successen continueren en waar mogelijk uitbouwen bij de betreffende vereniging. Die successen bovendien proberen uit te breiden naar andere clubs. Dat zijn in 2013 de belangrijkste doelen van het Sportplusprogramma. De Maasstad kent nu negen Sportplusverenigingen en krijgt er dit jaar zes bij.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum