Deze week maakte minister Schippers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat geweld op en rondom de sportvelden moet stoppen. De minister wil een streep trekken tegen geweld met een actieplan.

De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld [LSTZG] en Sportservice Zuid-Holland vinden ook dat geweld op en rondom de sportvelden niet thuis hoort. Het project ‘De Sportiviteitbeker’ is op zoek naar sportieve acties en plannen van Zuid-Hollandse sportverenigingen die zich in 2010 hebben onderscheiden op het gebied van sportiviteit en respect.

Alle Zuid-Hollandse sportverenigingen maken kans om de derde Sportiviteitbeker te winnen. In 2009 ontving topscheidsrechter Kevin Blom namens VV ONA de sportiviteitbeker. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

Vijf nominaties

De genomineerden ontvangen allen een oorkonde en € 200,-. De uiteindelijke winnaar van de Sportiviteitbeker Zuid-Holland 2010 ontvangt een ondersteunend geldbedrag van € 1000,-.

Aanmelden

Verenigingen kunnen zich aanmelden via info@sportzh.nl. Aanmelden kan tot 8 januari 2011.

Kijk voor aanvullende informatie op www.sportiviteitbeker.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur