Wekelijks geeft de voedselbank voedselpakketten aan gezinnen die het hard nodig hebben. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de voedselbank neemt steeds meer toe, terwijl het aanbod van gezond voedsel steeds verder afneemt. In april hebben voedselbanken vaak tekorten, aangezien de voorraden van de feestmaanden in december opraken. NOC*NSF en verschillende sportbonden roepen daarom sportverenigingen op om in deze maand houdbare producten in te zamelen voor de voedselbank. Ook Rotterdam Sportsupport steunt deze actie.

Hoe werkt het?  

Deelnemende sportverenigingen bepalen zelf hoe en hoelang ze in april houdbare producten inzamelen. Verenigingen kunnen de producten in hun clubhuis, kantine of inzamellocatie in kratten verzamelen. De voedselbank in Rotterdam haalt de kratten vervolgens zelf op.

Mensen die gebruikmaken van de voedselbank hebben vaak geen lidmaatschap bij een sportvereniging, mogelijk door zorgen over geld en een gebrek aan routine in sporten. Om deze gezinnen welkom te heten, wordt aan deelnemende verenigingen het verzoek gedaan om een uitnodiging voor gratis proeflessen bij de ingezamelde kratten te doen. Clubs moeten zelf de gratis trainingen regelen, maar kunnen rekenen op ondersteuning van het Jeugdfonds Sport & Cultuur om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij de club te laten sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

Wat levert het jouw vereniging op?

  • Hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben.
  • Contact met lokale voedselbanken en mogelijkheden tot andere samenwerkingen, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam.
  • Gevoel van binding en trots binnen de vereniging.

Meer weten over de voedselbankactie? Ga dan naar de website van NOC*NSF.

Aanmelden

Doet jouw vereniging mee? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen
Liana Landman

Meer weten?

  • Vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen
  • Rotterdammers blijvend in beweging
  • Impact op mensen én de stad
  • Adviseren en pionieren vanuit het belang en de kracht van sport en verenigen

Zó brengen we Rotterdammers met sport en verenigen blijvend in beweging en maken we impact op mensen én de stad. Lees hier meer over wat wij doen.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan