Sportverenigingen staan middenin de Rotterdamse samenleving. Soms letterlijk. Neem zondag 7 juni. Veel clubs tonen dan op het Schouwburgplein, hartje stad, wat ze zoal in huis hebben. Tijdens 010moves verzorgen deze verenigingen clinics voor iedere belangstellende. Op dezelfde dag en de twee zondagen erna kan iedereen de Rotterdamse Kampioenschappen bijwonen. Deze zijn onderdeel van Challenge010, waarbij óók veel verenigingen een rol spelen.

In een enthousiasmerende sfeer zetten Rotterdamse sportverenigingen zich binnenkort in op het Schouwburgplein. Buurtbewoners, dagjesmensen én natuurlijk sportievelingen die speciaal voor het evenement naar het stadscentrum komen, kunnen dan meedoen aan clinics en getuige zijn van spannende demonstraties.

Brede waaier
Het begint allemaal op zondag 7 juni tijdens 010moves. Sportclubs nemen dan een belangrijk deel van het programma voor hun rekening. Hun clinics, bedoeld voor jong en oud, staan in het teken van de topsportevenementen die komende zomer op stapel staan in Rotterdam. De deelnemers kunnen kennismaken met een brede waaier van sporten. 010moves begint om twee uur ’s middags en eindigt om vijf uur.

Boksen
Een aansprekend programmaonderdeel van 010moves zijn de Rotterdamse Kampioenschappen Boksen, tussen twee uur en vijf uur ‘s middags. De deelnemers zijn middelbare scholieren die binnen Challenge010, een programma van Rotterdam Sportsupport, een jaar lang hebben toegewerkt naar dit bijzondere moment. De boksscholen en -verenigingen waar zij zich hebben voorbereid, zijn natuurlijk ook vertegenwoordig op het Schouwburgplein.

Prijzen
Challenge010 biedt nog méér. Dansende, basketballende en zaalvoetballende deelnemers zijn er ook. Zij zijn actief bij een dansschool of sportvereniging. Voor deze middelbare scholieren staan eveneens Rotterdamse Kampioenschappen op het programma. Op zaterdag 13 juni treffen de dansers elkaar van twee uur tot vijf uur ’s middags tijdens de finale in het Oude Luxor Theater. Een week later strijden de zaalvoetballers en basketballers om de prijzen in Topsportcentrum Rotterdam. De zaalvoetballers spelen tussen half twaalf en drie uur, de basketballers van drie uur tot half zes.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende