Alie Kooren van Stichting Roeivalidatie is verkozen tot de Rotterdamse Sportvrijwilliger 2015. De Gehandicaptensportprijs 2015 komt toe aan Atomium ‘61. Dat is op maandag 7 december bekendgemaakt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het nieuwe Luxor Theater. De kampioenen van amateurverenigingen werden ook in het zonnetje gezet tijdens hét Rotterdamse sportfeest van het jaar.

Bij de verkiezing Sportvrijwilliger 2015 reikten coach Annie van Portland Poema’s en het duo Philip Scheffer en Leon van Pul nét niet tot de hoogste trede van het erepodium. In de strijd tussen clubs met een aangepast sportaanbod waren Rotterdam Basketbal en TTV Alexandria ‘66 de andere overgebleven kandidaten.

Sportman en Sportvrouw
Als vanouds klonken er veel vreugdkreten tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Gehuldigd werden Marhinde Verkerk (Rotterdamse Sportvrouw 2015), Rutger van Schaardenburg (Sportman), Curaçao Neptunus (Sportploeg), Arno Havenga (Sportcoach) en Marieke Keijser (Talent).

Alie Kooren dankt de onderscheiding ‘Sportvrijwilliger 2015’ aan de inzet die ze op hoge leeftijd nog altijd toont om roeien mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Bovendien vindt ze dat allemaal erg vanzelfsprekend.

Atomium ‘61 maakte indruk met het gevarieerde sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking: van G-handbal (verstandelijke beperking) tot KombiFit (leden ouder dan 21 jaar met niet-aangeboren hersenletsel en/of een verstandelijke beperking) en goalball (visueel beperkten).

Een deskundige jury en het publiek, dat online kon stemmen, bepaalden samen wie tot winnaars werden uitgeroepen.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werd zoals gebruikelijk georganiseerd door RTV Rijnmond, gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach