Op Rotterdamse basisschool de Bavokring (aangesloten bij Schoolsportvereniging Kralingen) is vandaag het startschot gegeven voor de Koningsspelen.

Het thema (BinnensteBuiten) van de Koningsspelen en het bijbehorende lied en dansje werden op de Bavokring onthuld. Naomi van As en Ron Boszhard van Zappsport presenteerden dit feestelijke moment. Richard Krajicek, grondlegger van de Koningsspelen, en wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport) gaven het startsein. Scholen en verenigingen kunnen zich tot en met 28 februari aanmelden voor de Koningsspelen, die dit jaar op 20 april plaatsvinden.

SSV Kralingen
Via Schoolsportvereniging (SSV) Kralingen kunnen basisschoolkinderen sporten bij John van Eerdenburg (judo), Got2Groove (Dans), ttv 21-up (Tafeltennis) en Rotterdam Jaguars (Lacrosse). Naast leerlingen van de Bavokring sporten er ook kinderen van onder meer de Kleine Wereld en de Arentschool.

Koningsmatch
Wil je als sportvereniging een steentje bijdragen aan een sportieve activiteit op 20 april, bijvoorbeeld door een clinic te organiseren voor één of meerdere scholen? Via de Koningsmatch kun je je aanmelden. Dit is een mooie kans om kinderen in de buurt kennis te laten maken met jouw vereniging.

Schoolsportverenigingen
Rotterdam kent in totaal 25 Schoolsportverenigingen in het basisonderwijs en 1 in het speciaal basisonderwijs. Via deze SSV’s hebben kinderen uit het basisonderwijs in verschillende wijken de mogelijkheid om structureel te sporten bij een sportclub in de buurt. Dit jaar viert de Schoolsportvereniging, ooit begonnen op Katendrecht, haar 12,5 jarig jubileum.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten