De stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior werd zaterdag 14 april niet alleen tussen de eerste teams uitgevochten. Voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd streden ook de grootste talenten van schoolsportverenigingen namens Feyenoord, Excelsior en Sparta tegen elkaar. De inzet was, voor het derde jaar op rij, de Stadsderby Cup. De jonge talenten die uitkwamen voor Feyenoord mogen zich dit jaar de winnaar van de Stadsderby Cup noemen.

De cup is een traditie die jaarlijks moet uitwijzen welk deel van de stad de grootste voetbaltalenten herbergt. De ‘SSV-talenten’ zijn tussen de tien en twaalf jaar en zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. De strijd om de Stadsderby Cup werd zaterdag in De Kuip gespeeld terwijl de eerste supporters het stadion binnenkwamen. De beker werd na afloop overhandigd door de voorzitter van de deelgemeente Feijenoord, Seyit Yeyden. Dit deed hij samen met de mascottes van de drie BVO’s Coentje, Sparta Piet en Woutje Stein.

Feyenoord, Excelsior en Sparta zetten zich in voor de Rotterdamse schoolsportverenigingen. De drie BVO’s geven onder meer clinics en trainingen om bewegingsarmoede aan te pakken en schoolprestaties te bevorderen. Rotterdam kent inmiddels eenentwintig schoolsportverenigingen. Rotterdam Sportsupport koppelt met dit project sportverenigingen aan scholen, zodat kinderen – uit voornamelijk ‘sportarme wijken’ – de mogelijkheid hebben om dichtbij huis te kunnen sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum