De gemeente wil meer kinderen en jongeren aan het sporten krijgen. Vooral in wijken waar vaak overgewicht voorkomt onder de jeugd. Dit streven strookt met de ambitie van veel sportverenigingen om meer leden aan zich te binden. Doe daarom je voordeel met een combinatiefunctionaris.

Wat?
De combinatiefunctionarissen organiseren extra sportactiviteiten voor de Rotterdamse jeugd tot achttien jaar. Zij versterken ook de samenwerking tussen sportverenigingen en scholen. Als er een combinatiefunctionaris is in jouw tak van sport en in jouw gebied, kan deze jouw vereniging ondersteunen.

Welke sporten?
Er zijn combinatiefunctionarissen in de volgende takken van sport: atletiek, basketbal, boksen, dans, handbal, hockey, honk-en softbal, judo, korfbal, schaken, tafeltennis, tennis, turnen, (zaal)voetbal en volleybal.

Waar?
Clubs in de zogeheten prioriteitswijken kunnen gebruikmaken van een combinatiefunctionaris. Het gaat om clubs in de gebieden Feijenoord, Charlois, IJsselmonde, Delfshaven, Overschie, Noord, Centrum, Kralingen-Crooswijk en Hoogvliet.

Welke ondersteuning?
Een combinatiefunctionaris kan jouw vereniging ondersteunen bij:

  • Het verzorgen van clinics in het basis- en voortgezet onderwijs in de prioriteitswijken.
  • Het opzetten en uitvoeren van activiteiten in de prioriteitswijken.
  • Het ondersteunen van jouw vereniging bij enthousiasmering, werving en behoud van jeugdleden. Maar ook bij het opzetten van nieuw aanbod voor jeugd tot achttien jaar.
  • Het ontwikkelen van het technisch kader voor de jeugd door bijvoorbeeld het organiseren van trainersbijeenkomsten.

Vragen?
Als je vragen hebt of meer informatie wenst, neem je contact op met de accounthouder van jouw vereniging bij Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie