Voorheen hadden de deelgemeenten budgetten om structurele sportactiviteiten van verenigingen en organisaties te subsidiëren. Met het opheffen van de deelgemeenten zijn de budgetten samengevoegd en is de regeling Sportinitiatieven ontwikkeld. Deze subsidie kan ingezet worden door verenigingen en organisaties die structurele activiteiten organiseren voor Rotterdammers, met speciale aandacht voor doelgroepen, zoals bijvoorbeeld jeugd en mensen die niet sporten. Het geeft hiermee een impuls aan de sportparticipatie.

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen door de betaalde voetbalorganisaties, de programmering door de gemeente Rotterdam op de Krajicek playgrounds en Cruijff courts en de inzet op ouderensport zijn voorbeelden van bestaande sportinitiatieven.

De regeling Sportinitiatieven gaat in per 1 januari 2017, maar sinds 1 mei 2016 kun je hier al een aanvraag indienen. De regeling treedt tegelijk in werking met de nieuwe Sportnota 2017 en sluit aan op de ambities die daarin staan.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat