Na de sportentocht in Hoogvliet, IJsselmonde en Pernis, is het de beurt aan deelgemeente Noord. Van maandag 17 t/m vrijdag 21 september, tijdens Noord Sport!, krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht tijdens de Sportentocht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Noord hun sport aan op locatie, zoals atletiek bij Rotterdam Atletiek, paardrijden bij manege de Schanswijkruiters of zwemmen bij Z&PC. Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een cadeautje en maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier ook nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De Sportentocht eindigt op woensdagavond 26 september met een feestelijke prijsuitreiking tijdens de Ronde van Noord bij de Bergsingelkerk (Bergsingel 150).

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam, deelgemeente Noord en Rotterdam Sportsupport. De sportentocht in deelgemeente Noord vindt voor de eerste keer plaats en valt in de weken van Noord Sport! De deelgemeente staat dan drie weken in het teken van sport en gezondheid. Van 24 t/m 28 september 2012 vindt de tweede editie in deelgemeente IJsselmonde plaats en van 1 t/m 5 oktober de eerste editie in deelgemeente Charlois. 29 oktober t/m 2 november staat deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in het teken van de Sportentocht. 5 t/m 16 november kunnen kinderen in deelgemeente Hoogvliet aan de Sportentocht deelnemen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus