Sprinten, verspringen en kogelstoten. Tachtig kinderen hebben onlangs, vaak vergezeld door hun ouders, op de locatie van een Schoolsportvereniging kennisgemaakt met atletiek. Rotterdam Atletiek verzorgde de trainingen, die deel uitmaakten van een zogeheten Sportentocht in een deelgemeente.

Tijdens een Sportentocht openen sportverenigingen en -aanbieders een week lang hun poorten voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Die mogen dan kosteloos meedoen aan een activiteit. Een Sportentocht wordt ondersteund door de betreffende deelgemeente en georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, Sportstimulering en Sport en Recreatie.

‘Een handjevol jongens en meisjes is doorgegaan en traint nu al wekelijks bij ons. Voor vele andere kinderen zie ik ons initiatief als een investering voor de lange termijn. Ze hebben onze vereniging en onze sport leren kennen en weten voortaan wat de mogelijkheden zijn.’

Aan het woord is Aad van Dijk. Namens Rotterdam Atletiek coördineert hij de activiteiten rondom de Schoolsportvereniging. De club is verbonden aan maar liefst drie SSV’s: Pendrecht, Kloosterbuurt en Het Nieuwe Westen. Wedstrijdatleten van de vereniging geven trainingen bij de aangesloten scholen. Tijdens de Sportentochten waren er ook jongens en meisjes welkom van scholen die geen deel uitmaken van een SSV. Ongeveer tachtig voegden zich er bij de bestaande leden.

Van Dijk: “We hebben activiteiten georganiseerd in de gymzalen van SSV Pendrecht en SSV Kloosterbuurt. Gymleraren op scholen uit de buurt hadden hun leerlingen enthousiast gemaakt. Vandaar die grote opkomst. Wat ons betreft, is dit voor herhaling vatbaar.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging