Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief Bewegen naar Beter.

Annemiek is 60. Ze is hartpatiënt en keerde terug in de fitnesszaal na een afwezigheid van enkele jaren. Bewegen naar Beter gaf haar het zetje dat nodig was.

Een klein zetje met grote gevolgen. Annemiek kreeg via Bewegen naar Beter nèt dat duwtje in de goede richting dat goed voor haar is. Niels Visser, sportconsulent van MEE Rotterdam Rijnmond, hielp haar op weg na het intakegesprek aan de keukentafel.

Draad oppikken
Wat was er aan de hand? Annemiek heeft een hartaandoening en weet hoe belangrijk beweging voor haar is. Daarom ging ze een tijdlang trouw naar een fitnessaanbieder. Totdat ze daar op een dag voor een gesloten deur stond. Het bedrijf was verhuisd. Dat was wel aangekondigd, maar dat was Annemiek ontgaan. Ze wist ook niet wat het nieuwe adres was. En toen? De tijd daarna schoot fitness erbij in. Annemiek wist niet waar ze in de buurt de draad weer kon oppikken.

Begeleiden
Of misschien toch wel? Via-via had Annemiek gehoord dat er fitness was in het gezondheidspreventiecentrum bij haar om de hoek. Dat vertelde ze aan Niels, de sportconsulent. Het klonk goed, maar zou het werkelijk iets voor haar zijn? Ze wist niet zeker of het haar zou bevallen. Niels bood onmiddellijk aan sámen een kijkje te gaan nemen. Dezelfde dag nog.

Twee keer per week
En wat bleek? Annemiek voelde zich meteen thuis bij deze fitnessaanbieder. Inmiddels gaat ze twee keer per week naar het centrum en bekijkt ze of een derde bezoek ook in haar agenda past.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie