Hij is gemotiveerd, ziet wat er moet gebeuren en pakt taken op.’ Dat zegt Marco van Lent, voorzitter van SV Atomium ’61, over de 24-jarige die wekelijks twee dagen bij de vereniging van de partij is om nieuwe stappen te zetten op de weg terug naar de arbeidsmarkt.

Een gezonde sportkantine ontwikkelen. Sportdeelname bevorderen door minder gemakkelijk te bereiken doelgroepen als ouderen en mensen met een beperking bij de club te betrekken. Het zijn twee doelen die SV Atomium’61 nastreeft als Sportplusvereniging. Maar de club die handbal, tennis, nordic walking en jeu de boules biedt, heeft meer noten op zijn zang.

‘We zetten ook in op re-integratie’, zegt Van Lent. ‘Bij ons loopt sinds februari iemand rond die via het UWV (Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen, red.) hier is terechtgekomen. Een tijd geleden moest hij afhaken op de arbeidsmarkt. De eerste stap op de weg terug was een cursus Nordic Walking bij re-integratiebureau Train to Move. Zo kwam hij weer in beweging en onder de mensen. En sinds februari is hij twee dagen in de week bij ons kantinebeheerder wanneer hier jeu de boules wordt gespeeld. Hij verzorgt de verkoop van kantineproducten en houdt de administratie bij. Dat doet hij in elk geval tot het einde van het seizoen. Bij het UWV hoopt men dat hij mede op basis van zijn periode bij ons klaar is voor een nieuwe fase in het volgende jaar ‘

Rotterdam Sportsupport heeft een rol gespeeld bij de koppeling van de werknemer aan de vereniging. Meer informatie? Ook geïnteresseerd? Neem contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 242 9315 of info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk