Op donderdag 22 juni bruist Ahoy weer van de energie tijdens het schoolsportevenement The Final. Dit sportief en uniek evenement vindt dit jaar voor de 15de keer plaats. We verwelkomen deze dag 6000 leerlingen uit het Rotterdamse basisonderwijs.
Gedurende het schooljaar zijn in de Rotterdamse gebieden kwalificatiewedstrijden gehouden in tien verschillende sporten. De gebiedswinnaars strijden in Ahoy om de podiumplekken voor de sporten: streetdance, basketbal, handbal, tennis, floorball, atletiek, voetbal, smashball, dammen en schaken. De teams die in het voortraject de meeste fairplay- punten heeft verzameld gaat bovendien naar huis met de grote Fair Play & Respect-trofee!
Stempelkaart

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met sport en beweegaanbod uit alle drie de pijlers van het Schoolsport010-programma. Elke leerling krijgt bij binnenkomst een boekje waarin het aanbod staat. Heb je meegedaan aan een clinic of activiteit, dan krijg je een stempel. En bij vijf stempels wacht je bij de informatiebalie een leuke verrassing! Ook zijn onze eigen combinatiefunctionarissen aanwezig tijdens The Final. Zij geven op het CF-plein clinics in de sporten; voetbal, hockey, korfbal, atletiek, tennis en dans. Ook leerkrachten en scholen kunnen hier terecht voor meer informatie over de inzet van onze combinatiefunctionarissen.
Kennisquiz

Bijzonder dit jaar is de samenwerking met de bibliotheek Rotterdam die tijdens The Final de pilot van de Rotterdamquiz: Lekker Slim! lanceert. Kom de teams aanmoedigen op het Centre Court om 13:30 uur, 14:30 uur en 15:15 uur.

 

WEURO2017

Wethouder Visser (sport) en Hermineke van Bockxmeer (directeur Sport & Cultuur) openen samen met Kicky, de mascotte van het WK Vrouwenvoetbal (WEURO2017) om 8:45 uur The Final op het Centre Court.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging