Het programma Sportplus dendert door. Nadat Rotterdam Sportsupport vorig jaar al tien clubs aanwees als Sportplusvereniging, is in de lente een even groot aantal uitgekozen om ook hun maatschappelijke aanbod uit te breiden. Abdel-kwan Rotterdam bijvoorbeeld.

Wat kunnen we in maatschappelijk opzicht nog meer betekenen, hoe gaan we dat concreet invullen en welke partners kunnen ons daarbij helpen? Dat zijn de vragen waarover de tien clubs zich buigen die onlangs toetraden tot het gezelschap Sportplusverenigingen. Na de zomer moeten de plannen gereed zijn en zouden de clubs tot actie kunnen overgaan. Bij Abdel-kwan Rotterdam zijn er al volop ambities. De vereniging biedt de Koreaanse verdedigingssport taekwondo. Abdel-kwan Rotterdam wil vooral de sportdeelname bevorderen in de deelgemeente Feijenoord, waar de hoofdlocatie van de club is te vinden.

Voorzitter Abdessamia Maghnouj: ‘We hebben ongeveer 250 leden, van wie 85% jonger is dan dertien jaar, maar we willen nog meer voor de wijk betekenen. Zo streven we ernaar samen met MEE Rotterdam Rijnmond les te geven aan kinderen met een verstandelijke beperking en kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme. Een andere nieuwe doelgroep moet worden gevormd door jongeren die in aanraking zijn gekomen met bijvoorbeeld de politie. Via taekwondo hopen we hun discipline en ook weer structuur in hun leven bij te brengen. We gaan ons ook richten op 55 plussers. Een pilot op de locatie in IJsselmonde stemt ons hoopvol. Tot slot willen we een speciale taekwondogroep voor vrouwen opzetten, maar mede met het oog op hun privacy hebben we waarschijnlijk een grotere locatie nodig. De verwezenlijking van onze ambities hangt samen met de rol van partners, zoals de deelgemeente.’

Namens Rotterdam Sportsupport voegt Peter Janssen toe: ‘De tien nieuwe Sportplusverenigingen zijn onder meer beoordeeld op hun bestuurlijke structuur, organisatie, financiën en maatschappelijke ambities. Abdel-kwan Rotterdam is een club die bijvoorbeeld ook overweegt huiswerkbegeleiding te bieden aan jeugdleden. De vereniging wil verder ouders met een taalachterstand begeleiden.’ Maghnouj: ‘We hebben ook een topsportambitie geformuleerd. Over twaalf jaar moet één van onze leden uitkomen op de Olympische Spelen.’

De andere nieuwe Sportplusverenigingen zijn: RSV Sperwers, Nikantes, NIO (alle korfbal), Leonidas (voetbal), Z&PC (zwemmen), RWC Ahoy (wielersport), Budo Vereniging Alexander (karate) TTV Alexandria ‘66 (tafeltennis) en S.V. Hagendoorn R-Z (judo).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus