Het Jeugdsportfonds Rotterdam stelt tot nader order een betalingsstop in. Het fonds, waarmee kinderen uit financieel zwakke gezinnen tóch een sport kunnen beoefenen, heeft in 2011 tot op heden al bijna 1400 kinderen voorzien van een bijdrage. Omdat de financiële bodem hiermee in zicht is, worden nieuwe aanvragen tijdelijk niet in behandeling genomen.

De verwachting is dat de betalingsstop een tijdelijke maatregel is. Het bestuur van het Jeugdsportfonds Rotterdam heeft van diverse financiers toezeggingen gekregen voor substantiële bijdragen. Zodra deze bedragen ontvangen zijn, is het Jeugdsportfonds Rotterdam weer in staat de aanvragen in behandeling te nemen en de betalingen te hervatten.

De grote populariteit van het Jeugdsportfonds Rotterdam heeft inmiddels wel geleid tot een aanpassing van de criteria. Vanaf het moment dat de betalingsstop eindigt, worden alleen nog de kosten voor contributie vergoed en komen de bijdragen voor sportkleding en –materiaal te vervallen. Volgens het bestuur is deze maatregel nodig om zoveel mogelijk kinderen te helpen om te kunnen sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse