Sportverenigingen en stichtingen hebben het financieel niet altijd makkelijk. Veel clubs zien het aantal subsidies en donaties teruggelopen en moeten hierdoor soms korten op sociale uitgaven. Dit zijn uitgaven en activiteiten die ten goede komen aan bijzondere, kwetsbare doelgroepen. Verenigingen hebben dus niet altijd geld om te investeren, maar ze hebben wel sociaal kapitaal. Clubs draaien op goede vrijwilligers met elk hun eigen expertise.

Tijdmunt heeft een ruilmiddel ontworpen waarbij niet de waarde van geld, maar de waarde van tijd centraal staat. Tijdmunt werkt vanuit een sociaal perspectief en wil verenigingen en stichtingen dan graag een helpende hand bieden. Dit doen zij door middel van een donatie in de vorm van nieuw sociaal geld, tijdmunten. Deze tijdmunten kunnen voor alles ingezet worden, de tijdmunt is immers sociaal geld waarmee goederen en diensten gekocht kunnen worden. Via de online markt op www.tijdmunt.nl kan jouw vereniging of stichting aangeven waar jullie naar op zoek zijn.

Wellicht is jouw vereniging op zoek naar mensen die kunnen helpen met de promotie van de vereniging, mensen die een bardienst kunnen draaien, financieel advies, hulp met social media en IT of hulp met onderhoud zoals schoonmaken, schilderen of andere klusjes. Op de online markt kan via een gratis advertentie aangeven worden waar uw organisatie behoefte aan heeft. Mensen kunnen hier dan op reageren om te helpen. Zodra de klus is voldaan, beloont u die persoon met een tijdmunt. Deze tijdmunten doneren wij dus aan verenigingen en stichtingen.

Wilt u voor uw stichting of vereniging een gratis tijdmuntrekening met donatie? Dan kunt u via info@tijdmunt.nl een donatieverzoek doen. In een persoonlijk gesprek kunnen we dan kijken hoe de tijdmunt uw organisatie verder kan helpen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse