Tom Wolbrink van Korfbalclub Feijenoord is tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond verkozen tot de Rotterdamse Sportvrijwilliger 2016. Tijdens een feestelijke bijeenkomst maandag 12 december op het ss Rotterdam nam Tom zijn prijs in ontvangst.

Medegenomineerden Jazz Legen (A.R.S.R. Skadi) en Jacolien Vogelzang (Schaatsvereniging Rijnmond) grepen nét naast de award van Sportvrijwilliger 2016. Tom Wolbrink richtte in 2015 de eerste korfbalclub in Feijenoord op en bereikte met weinig beschikbare middelen maar veel enthousiasme en doorzettingsvermogen veel kinderen en hun ouders.

“Korfbalclub Feijenoord biedt de sport op een laagdrempelig niveau aan voor de allerjongsten, waarna interesse in wedstrijden ontstaat en competitie wordt gespeeld. De E’tjes en D’tjes zijn inmiddels najaarskampioen geworden.”, aldus een trotse Tom na ontvangst van zijn prijs. “De vereniging telt nu meer dan 50 leden en deze award zie ik als extra stimulans om de groei voort te zetten in 2017. We geven inmiddels ook bewegingles aan de ouders. En voor volgend jaar staan lessen voor mensen met diabetes op het programma”.”

Sportteam, sportcoach, sportman en sportvrouw
Ook de overige winnaars namen met veel trots en onder luid gejuich hun prijs in ontvangst. De awards voor 2016 gingen naar Raemon Sluiter (sportcoach), Fleur Maas (sporttalent), Rotterdam Basketbal (gehandicaptensport), Thomas Verhaar (sportman), Nouchka Fontijn (sportvrouw) en Sparta Rotterdam (sportploeg).

RTV Rijnmond zendt een zaterdag 17 december om 17:00 uur een verslag van de avond uit, tijdens SC Sport. Bekijk hier het interview met Tom Wolbrink dat TV Rijnmond maakte na de ontvangst van zijn prijs:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat