Vrijdagavond 5 oktober was het Topsportcentrum Rotterdam het toneel van de aftrap van TPP als Sportplusvereniging. De zaalvoetbalvereniging is hiermee de achtste sportvereniging met de Sportplusstatus in Rotterdam.

Voorafgaand aan de topper in de zaalvoetbal-eredivisie tussen TPP en CFE verzorgden Sjaak Hoogerheide (voorzitter TPP) en Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) de symbolische aftrap van de Sportplusambities van TPP. Voorzitter Sjaak Hoogerheide benadrukte de maatschappelijke ambities van TPP die zich richten op jeugd en onderwijs.

De avond werd voorafgegaan door een wedstrijd van het talententeam uit de scholencompetitie. Het team kreeg hierbij de nodige tips mee van zaalvoetbal-international Jamal el Ghannouti. Jamal begeleid scholencompetities en is voor alle spelers een groot voorbeeld. Jamal praat met de spelers niet alleen over zaalvoetbal, maar ook over dingen als op tijd komen en je best doen op school.

De kracht van TPP zit in de combinatie van top- en breedtesport. Enerzijds de mogelijkheid om competitie te spelen tegen andere scholen en anderzijds het perspectief om op een dag speler te zijn van het eerste team. Zo heeft TPP impact op haar jeugdleden, jongeren uit de wijk en jeugdige supporters die op de wedstrijden van TPP afkomen. De komende jaren wil TPP deze betekenis voor de jeugd vergroten. De groei van de scholencompetitie en samenwerking met andere partijen op het gebied van jeugd zijn hierbij prioriteit.

Uiteindelijk zullen er in 2014 in Rotterdam dertig Sportplusverenigingen zijn. Zij gaan inzetten op maatschappelijke terreinen als onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. Ondersteund door Rotterdam Sportsupport maken de Sportplusverenigingen plannen om hun maatschappelijke ambities vorm en inhoud te geven.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

pedagogisch adviseur/wijkcoƶrdinator Schoolsportvereniging
Emily Valks