Tijdens de Rotterdam Sportstad Awards op 19 december heeft Trudy van Bregt de award voor Sportvrijwilliger 2010 in de wacht gesleept. De vrijwilligerster van korfbalvereniging WION ontving de prijs uit handen van Bettine Vriesekoop.

Van Bregt heeft voor WION met name op het vlak van het gehancicaptenkorfbal veel betekent. De Rotterdamse korfbalvereniging was in 1991 één van de eerste verengingen G-Korfbal aanbood. Dit gebeurde onder leiding van Van Bregt. Zij organiseerde informatieavonden en clinics in de omgeving van de vereniging, zodat er binnen de regio Rotterdam diverse verenigingen bereid waren met verstandelijk beperkten aan de korfbalsport mee te doen. Ook trok zij met haar ploeg het land in om verenigingen in het gehele land voor het G-Korfbal te enthousiasmeren. En met succes: Nederland telt nu 45 verenigingen met een G-afdeling. Door dit resultaat heeft het KNKV op haar voordracht het G-korfbal erkend en onder de KNKV-vlag opgenomen; de G-korfballers spelen dankzij Van Bregt ook competitiewedstrijden.

Tweede en derde in de verkiezing Sportvrijwilliger werden Aad van Dijk van Rotterdam Atletiek en Jeffrey Middelburg van Rotterdam Basketbal.

De prijs Sportvrijwilliger 2010 was één van de zeven prijzen die werd uitgereikt rijdens de Rotterdam Sportstad Awards. Meer informatie over het evenement en de andere winnaars vindt u in dit nieuwsbericht.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers