Met 400 deelnames en de titel van sportiefste school voor basisschool de Groene Palm, was de eerste editie van de Sportentocht in 2011 zeker een succes te noemen. Dit krijgt een vervolg, van maandag 24 t/m vrijdag 28 september start de tweede editie van de Sportentocht in deelgemeente IJsselmonde. In deze week krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De Sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in IJsselmonde hun sport aan op locatie, zoals handbal bij Atomium’61, tennissen bij tennisvereniging De Bevers of zwemmen bij Spartaan Zwemmen. Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een cadeautje en maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier ook nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De Sportentocht eindigt op vrijdagavond 28 september met een feestelijke prijsuitreiking door portefeuillehouder Norbert Swaneveld in het deelgemeentekantoor (Herenwaard 23).

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam, deelgemeente IJsselmonde en Rotterdam Sportsupport. In 2012 vindt er ook een sportentocht plaats in de deelgemeenten: Noord, Charlois, Hillegersberg-Schiebroek en Hoogvliet.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat