Honk- en Softbalvereniging Saints organiseert op woensdag 11 november tussen 14.00 en 17.00 uur het Saints Bean Bag Baseball toernooi – de wintereditie. Bewoners van verschillende verzorgingshuizen uit Rotterdam gaan die dag de strijd met elkaar aan. Daarnaast wordt het toernooi aangegrepen om verschillende zorginstellingen en organisaties uit de zorgsector kennis met elkaar én met deze sportvariant voor ouderen te laten maken. Het is de tweede keer dat de honk- en softbalvereniging een dergelijk toernooi organiseert. De locatie van het toernooi is dit keer de sporthal aan de Lijsterlaan 8 in Bleiswijk.

Bean bag baseball wordt gespeeld door twee teams van minimaal zes personen en is geïnspireerd op het reguliere honkbal. De spelers werpen een pittenzak richting een speelbord met 10 gaten. Het gat waar de pittenzak doorheen valt vertegenwoordigt een waarde (honkslag, homerun, uit, etc.). De stoelen rondom het bord fungeren als honken. De spelers op leeftijd lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk. Bean bag baseball is een variant op de bekende activiteiten voor ouderen zoals wandelen, sjoelen en volksdansen.

HSV Saints heeft de afgelopen twee jaar demonstraties verzorgd in verzorgingshuizen door heel Rotterdam. O.a. Laurens, Aafje, Careyn als Humanitas hebben inmiddels deelnemende locaties. Na de demonstratie door vrijwilligers van HSV Saints wordt deze beweegactiviteit vaak direct opgenomen als wekelijkse activiteit voor de ouderen. Bean bag baseball is een succes in Rotterdam en wordt inmiddels ook uitgevoerd door andere sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur