Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II van afgelopen zondag werd op het veld van De Kuip de strijd om de tweede SSV Stadsderby Cup uitgevochten. Hierin namen talenten van schoolsportverenigingen uit respectievelijk Rotterdam-Zuid (in Feyenoord shirt) en Rotterdam-Noord (in Sparta shirt) het tegen elkaar op.

De ‘SSV-talenten’ zijn allen tussen de negen en elf jaar en zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Feyenoord en Sparta ondersteunen de schoolsportverenigingen op diverse manieren.

De tweede editie van de SSV Stadsderby Cup werd gewonnen door SSV Zuid met 5-1. Vervolgens woonden de kinderen, ouders en trainers de wedstrijd Feyenoord-Willem II bij.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Salima Bouhtala

Salima Bouhtala

projectcoördinator Schoolsportvereniging