Twintig kinderen die zonder het bestaan van de Schoolsportvereniging waarschijnlijk niet in de ban van tafeltennissen zouden zijn geraakt. Dat is voorlopig de oogst die de inspanningen van TTV 21-Up hebben opgeleverd. ‘Maar we verwachten nog veel meer jongens en meisjes enthousiast te maken’, zegt voorzitter Frank van der Weide.

‘We hebben een paar leden die na afloop van de training fanatiek doorspelen en ’s avonds na negen uur echt naar huis moeten worden gestuurd.’ Dat vertelt Van der Weide lachend over een aantal jongens en meisjes die via SSV Crooswijk en SSV Het Oude Noorden lid zijn geworden van TTV 21-Up. Deze kinderen trainen wekelijks zowel op school als bij TTV 21-Up en komen bovendien namens de club uit in de competitie. Maar het merendeel van de SSV-leden is voorlopig alleen actief binnen de school zelf.

TTV 21-Up is gevestigd op de grens van Rotterdam-Kralingen, -Crooswijk en -Centrum. De vereniging heeft zestig seniorenleden, twintig jeugdleden en twintig blinde of slechtziende leden die showdown, aangepast tafeltennis, spelen bij Visio, hun school. En in de afgelopen twee jaar kreeg TTV 21-Up er via twee schoolsportverenigingen dus nog eens twintig jeugdleden bij. Jochem de Hoop en Bas Aardoom geven namens de club training op de scholen. Van der Weide: ‘Wij besloten destijds mee te gaan doen omdat we de drempel richting lidmaatschap van een tafeltennisvereniging wilden verlagen die er blijkbaar ligt voor sommige Rotterdamse kinderen. De Schoolsportvereniging is een mooie formule: met een sport en een club kennismaken op je school en vervolgens mogelijk aan de slag gaan bij de club zelf. Voor een vereniging kan het tot mooie aanwas leiden.’

Sinds het nieuwe schooljaar verzorgt TTV 21-Up ook trainingen voor SSV Schiebroek. ‘Er hebben zich al 32 kinderen aangemeld voor de proeftraining’, zegt Van der Weide begin september. ‘Grote kans dus dat er straks nog meer jongens en meisjes lid zijn van TTV 21-Up.’

Dit bericht komt uit de Nieuwsbrief van de Schoolsportvereniging. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jans van Meerten

Jans van Meerten

financieel medewerker