De dansers van de crews #TYCD en Carré ISk mogen zich het komende jaar Rotterdams Kampioen Dans noemen. De crews kregen afgelopen zaterdag de eerste prijs in de danswedstrijd overhandigd uit handen van wethouder Adriaan Visser van Sport & Cultuur. Het Oude Luxor Theater was hét podium waar vijftien verschillende dancecrews afkomstig uit heel Rotterdam hun danskunsten mochten vertonen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod tijdens deze spannende, maar vriendschappelijke strijd. Van streetdance tot hiphop tot azonto.

Alle optredens werden beoordeeld door een vakjury: Hassani le Courvreur (voormalig Europees kampioen poppen), Evita de Roode (SKVR) en Cassius Verbond (van de boyband B-brave). Naast de optredens van de crews waren er ook individuele battles en showcases van professionele dansers.

De jongeren dansen wekelijks mee in de programma’s Challenge010 (Rotterdam Sportsupport en SKVR) en Make You Move (SKVR en HipHopHuis). Deze betrokken organisaties hebben de handen ineen geslagen om samen dans in Rotterdam op de kaart te zetten. Dankzij deze programma’s kunnen jongeren structureel dansen. Onderzoek heeft bewezen dat de persoonlijke ontwikkeling en schoolcarrière van jongeren vaak gebaat zijn bij sportdeelname.
Binnen Challenge010 kunnen de jongeren naast dans ook meedoen aan zaalvoetbal, basketbal en boksen.Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën