De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben vanuit de sport echter ook de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren en in het verkeer.

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol in sportkantines. Ook het rijden onder invloed vanuit de sportkantine is een aandachtspunt. Binnen sportverenigingen is het realiseren van verantwoord alcoholgebruik lang niet altijd eenvoudig. Om u hierbij te helpen zijn er interactieve bijeenkomsten ontwikkeld.

Tijdens de bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over het belang van verantwoord alcoholgebruik en de ondersteuning die er beschikbaar is. Daarnaast zal er ruim aandacht worden besteed aan de dilemma’s waar u als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe verschillende sportverenigingen hier mee omgaan.

Vindt u het belangrijk gezamenlijk op te trekken om verantwoord alcoholgebruik binnen de sportvereniging te stimuleren en wilt u reeds opgedane successen binnen uw sportvereniging delen? Of heeft u misschien behoefte aan handvatten om alcoholmisbruik vanuit uw rol verder te beperken ofwel te voorkomen? Meld u dan voor 10 september aan voor de geplande bijeenkomst op 17 september van 19.30 – 21.30 uur bij R.H.V. Leonidas in Rotterdam. Wanneer u zich inschrijft bestaat er een kans dat uw sportvereniging een mystery visit* krijgt, waarmee u direct feedback krijgt hoe het staat met het alcoholbeleid in uw sportvereniging. Dit onderzoek vindt plaats om u verder te helpen uw alcoholbeleid te verbeteren. De score van individuele sportverenigingen zullen niet openbaar worden gemaakt.

Bekijk hier de uitnodiging. Klik hier voor meer informatie. Vragen kun je mailen naar alcoholensport@nocnsf.nl.

Klik hier om je aan te melden

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde