Het nieuwe seizoen gaat beginnen! Dit betekent voor sportverenigingen veel georganiseer en geregel. Om alle trainers, begeleiders en coaches van jeugdspelers een zo goed mogelijke start te laten maken, organiseert Rotterdam Sportsupport samen met ‘Naar een veiliger Sportklimaat’ de bijeenkomst ‘Hoe word ik een toptrainer?’.

Heb jij altijd al een trainersbijeenkomst willen organiseren? Nodig trainers, coaches en begeleiders van jeugdspelers dan uit voor de inspiratiesessie van 5 september. Hier is aanmelding mogelijk tot woensdag 31 augustus.

Wat kun je doen om trainers van jouw vereniging te enthousiasmeren?
• Vraag de coördinatoren van de jeugd om deze bijeenkomst actief te promoten binnen jouw vereniging. Zij kunnen hiervoor onderstaande promotietekst gebruiken.
• Creëer de mogelijkheid voor trainers om deze inspiratiesessie bij te wonen door de trainingen op deze avond – bij wijze van hoge uitzondering – af te gelasten.
• Stimuleer trainers ook via andere kanalen (Facebook, Twitter, website, clubblad of WhatsApp) om zich aan te melden voor de inspiratiesessie. Je kunt hiervoor onderstaande promotietekst en deze uitnodiging gebruiken.

De persoonlijke benadering werkt altijd het best. Vraag een trainer of hij/zij op 5 september ook aanwezig zal zijn. Vertel dat wanneer je het seizoen op een goede manier start, je hiervan als trainer de rest van het seizoen profijt hebt!

Promotietekst

Komend seizoen ben jij één van de vrijwilligers die jeugdspelers traint/coacht/begeleidt. Hier zijn wij ontzettend blij mee! We willen je dan ook graag helpen om komend seizoen een goede start te maken.

Hoe ga jij er samen met de kinderen een leuk jaar van maken? Hoe maak je afspraken met jouw sporters en hoe betrek je ouders hierbij? Hoe zorg je ervoor dat kinderen graag naar je luisteren? En hoe houd je de balans tussen goede resultaten en sportplezier?

Op 5 september verzorgen ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en trainersopleider Joyce van Santen vanaf 19.00 uur een leuke en leerzame avond. Trainers en coaches krijgen praktische tips die hen helpen met nóg meer plezier op het veld te staan.

Je bent welkom bij het Rotterdams Vakcollege de Hef aan de Slaghekstraat 221, 3074 LJ Rotterdam. Klik hier om je aan te melden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie