Het inspirerende programma van het Sportcongres op donderdagavond 11 april is bekend. Bekijk hier de officiële uitnodiging voor de details. Elke Rotterdamse sportvereniging is van harte welkom met vier bestuurs- en/of kaderleden van de partij te zijn in De Kuip. Het evenement van Rotterdam Sportsupport en SPORT Bestuur en Management is de perfecte gelegenheid om praktische verenigingsinformatie te vernemen en kennis uit te wisselen met vertegenwoordigers van andere clubs.

Hoe kan onze club scoren met social media? En hoe kunnen wij ons vrijwilligersbeleid zodanig organiseren dat de taken kleiner worden en het aantal vrijwilligers groter? Hoe creëren wij als bestuur een sterkere en nog leukere sportvereniging? Of wat moeten wij doen om een pedagogisch veiliger klimaat te krijgen bij club? Het zijn voorbeelden van thema’s die aan bod komen tijdens workshops van het Sportcongres.

Iedere deelnemer kan deelnemen aan twee van de veertien workshops. Maar na de ontvangst vanaf 19.00 uur wordt u eerst om 19.30 welkom geheten door sportwethouder Antoinette Laan en directeur Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport. Kort daarop zal dagvoorzitter Etienne Verhoeff, onder meer bekend als presentator van tv-programma FC Rijnmond, vragen stellen aan onder meer John van Zweden. De Hagenaar is één van de aandeelhouders van de Engelse voetbalclub Swansea City. Hij vertelt over de maatschappelijke rol van de vereniging. Engeland is voorloper op dit gebied. Namens de directie van Feyenoord wordt ook verteld over maatschappelijke activiteiten van professionele voetbalclubs

Deelname aan het Sportcongres is gratis voor relaties van Rotterdam Sportsupport. Het secretariaat van elke Rotterdamse amateursportvereniging ontvangt per post een uitnodiging van Rotterdam Sportsupport, maar hier kunt u zich ook aanmelden en nadere informatie vinden.

Het Sportcongres heeft deze keer een nog grootser karakter dan normaal. Samen met het vakblad SPORT, Bestuur & Management organiseert Rotterdam Sportsupport ook het Nederlands Congres voor Sportbestuurders, eveneens in de Maasstad. Hier wordt op donderdagmiddag 11 en vrijdag 12 april ingezoomd op maatschappelijke en inspirerende thema’s uit de (Rotterdamse) sportwereld. Deelname aan dit programma is niet kosteloos. Hier vindt u het programma en de prijzen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat