Voor trainers en ouders is het soms lastig om te gaan met sportende kinderen. De verschillende karakters kunnen leiden tot misverstanden. Wat doe je bijvoorbeeld met een kind dat niet meer wil trainen of juist extreem fanatiek is?

Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen, nodigen Sportplezier en Rotterdam Sportsupport je uit voor een bijzondere theatershow met Steven Pont. Hierin staan de sportende kinderen – met al hun verschillende karakters! – centraal. De show is gratis en speciaal voor sportouders en jeugdtrainers. Je kunt die avond live jouw vragen stellen aan Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog, vader en oud sportcoach.

Datum en tijd: 6 december van 19:00 tot 21:30 uur
Adres: Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 CW Rotterdam

Programma:
19.00 – 19.30 Inloop met koffie/thee
19.30 – 20.15 Eerste helft: prestatie versus plezier?
20.15 – 20.45 Rust met een gratis drankje
20.45 – 21.30 Tweede helft: omgaan met verschillende karakters
21.30 – 22.30 Derde helft (afsluitende borrel, op eigen kosten)

Sportende kinderen, wisselende karakters
Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont weet alles van het gedrag van kinderen, ouders en trainers. Hij is behalve gedragskundige, ook vader van twee zoons en stond als coach langs de lijn. Pont heeft een duidelijke visie op het omgaan met sportende kinderen en vertaalt dit in praktische tips. In deze theatershow gaat Steven Pont met Ziggo Sport-presentator Bas van Veenendaal en de zaal in gesprek over gedrag op en om het sportveld.

Ik meld me aan

VRAGEN!

Tijdens Lang Leve de Sportouder LIVE! kun je vragen stellen aan Steven. Om elk onderwerp goed aan bod te laten komen, is het van belang om de vraag vast in te sturen. Wij selecteren hieruit de vragen die we sowieso op de avond zelf zullen voorleggen aan Steven Pont.

Mail ons jou vraag: marlissa@sportvibes.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen