We nodigen u van harte uit voor het Sport op Maat congres in de Kuip. Dit congres is hét kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als professional of (club)vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Het congres vindt plaats op 19 september van 19.00 tot 21.30 uur in het Maasgebouw van de Kuip.

Met diverse inspirerende workshops en informatieve lezingen hebben we u een mooi programma te bieden. Het programma is bedoeld voor sportbonden, sportverenigingen en andere partners die op welke manier dan ook betrokken zijn bij mensen met een beperking. Dit congres is onderdeel van de Sport op Maat week. Rotterdam staat van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 september met diverse activiteiten volledig in het teken van aangepast sporten. De Dirk Kuyt Foundation, Rotterdam Sport op Maat en Thuis Op Straat organiseren deze week in samenwerking met vele partners en sportverenigingen.

Programma van het Sport op Maat congres:

 • 18.30 uur – Inloop
  Aanmelden bij de balie in het Maasgebouw. U kunt gratis parkeren op het grote parkeerterrein voor De Kuip.
 • 19.15 uur – Opening
  Welkomstwoord met een Paralympisch tintje. Hoe hebben de Nederlandse sporters tijdens de Paralympische Spelen in Rio gepresteerd? De Dirk Kuyt Foundation verzorgt de opening.
 • 19.45 uur – Themasessie
  U kunt kiezen uit één van de vier themasessies. Zie onderaan deze pagina de verschillende themasessies waar u uit kunt kiezen. Heeft u interesse in meerdere thema’s? Vraag iemand van uw club of organisatie om de andere sessie(s) te volgen.
 • 20.45 uur – Borrel en netwerkgelegenheid
  We nodigen u uit voor een hapje en een drankje bij de bar. Er zijn diverse genodigden vanuit verschillende netwerken aanwezig. Stel vragen, wissel kennis en informatie uit. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het leggen van de juiste contacten? We helpen u graag!

U kunt zich tot 13 september aanmelden via dit aanmeldformulier: http://bit.ly/SOMcongres. We hopen u te ontmoeten op 19 september!

Ga naar www.rotterdamsportopmaat.nl/week voor het volledige programma van de Sport op Maat week.

Themasessies

 • Themasessie 1: Lezing sponsoring
  Spreker: Chris Woerts
  Voor wie: besturen en andere vrijwilligers van sportverenigingen, sportbonden, overige partners
  Chris Woerts, wellicht bekend als oud commercieel directeur bij Feyenoord, heeft een grote ervaring op het gebied van consumentenmarketing en het tot leven brengen van de geïnvesteerde sponsor- en marketing euro. Dat begon al in zijn periode bij Heineken, waar hij in korte tijd enkele spraakmakende concepten ontwikkelde. Hij zag kansen zag voor de merken Heineken en Amstel zoals het uitbouwen van het Holland Heineken House en de koppeling van Amstel aan de Champions League. Ook bij Coca-Cola in Atlanta liet Chris Woerts van zich horen via een aantal initiatieven die tot op de dag van vandaag worden geactiveerd waaronder de World Cup Trophy Tour. Chris deelt zijn ervaringen en tips met u, zodat u ook kansen gaat zien voor uw verenigingen of organisatie.
 • Themasessie 2: Talentherkenning en – scouten: hoe doen we dat samen? 
  Spreker: Robin Ammerlaan van NOC*NSF
  Voor wie: besturen en andere vrijwilligers van sportverenigingen, sportbonden, overige partners
  NOC*NSF is volop bezig met het vinden en scouten van nieuw Paralympisch talent. Zonder de sportverenigingen en sportbonden is dit onmogelijk. We bespreken de bestaande mogelijkheden en hoe we samen nog meer talent kunnen ontdekken en benutten!
 • Themasessie 3: Subsidie ‘Toegankelijke sportaccommodatie’ door Gemeente Rotterdam 
  Spreker: Karina van Schaik (Gemeente Rotterdam) en Lia Schop (VGR)
  Voor wie: Rotterdamse sportverenigingen met een (gedeeltelijk) eigen accommodatieDe Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat meer mensen met een beperking gaan bewegen. Eén van de middelen om dit doel te bereiken is het verbeteren van de toegankelijkheid van sportaccommodaties voor sporters met een beperking. Hiervoor heeft de gemeente een subsidiemogelijkheid waar sportverenigingen (of hieraan gelieerde stichtingen) aanspraak op kunnen maken voor het doen van aanpassingen aan hun accommodatie ten behoeve van het vergoten van de toegankelijkheid. Karina van Schaik (Gemeente Rotterdam) en Lia Schop (VGR) vertellen u meer over de mogelijkheden.
 • Themasessie 4: (Sport) Vervoer met de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC)
  Spreker: nader te bepalen
  Voor wie: geïnteresseerden
  RMC biedt vervoersdiensten aan voor Rotterdammers met een beperking, ook van en naar de sport. Graag brengen zij een positieve discussie op gang om gezamenlijk de mobiliteit van mensen met een beperking van en naar de sportactiviteit te vergroten. Quinten Passchier vertelt u meer over de mogelijkheden. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carmen Barranco

Carmen Barranco

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach