Sport, fun & entertainment! Vertel zakelijke relaties en personen in je privékring over de Rotterdam Sport op Maat dag op zaterdag 12 september. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen personen met een beperking – en familieleden, vrienden, begeleiders – vele sporten en bewegingsvormen leren kennen op Sportplaza Zuiderpark. Zij genieten bijvoorbeeld ook van Quintis Ristie, Andrea Hazes – de vrouwelijke lookalike – en de G-based Band!

De Rotterdam Sport op Maat dag is uitgegroeid tot een even mooie als nuttige jaarlijkse traditie. Neem de aanstaande editie, op zaterdag 12 september. Op Sportplaza Zuiderpark zorgen ruim 200 deskundige en enthousiaste vrijwilligers van 37 sportverenigingen en -aanbieders ervoor dat activiteiten kunnen worden beoefend in maar liefst 24 sport- en beweegtakken. Het evenement is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Bekijk de video waarin Dirk Kuyt je uitnodigt om te komen.

Van atletiek tot racerunnen
Een kleine greep uit de voorbeelden: racerunnen voor mensen met een lichamelijke beperking, zwemmen voor personen met een verstandelijke beperking, dans voor mensen die blind of slechtziend zijn en yoga voor chronisch zieken. Voor mensen met een auditieve beperking is een tolk of persoonlijk begeleider aanwezig tijdens de activiteiten. Personen met een gedragsstoornis kunnen meedoen aan diverse activiteiten en zo ontdekken wat zij leuk vinden en wat bij hen past.

Informatiemarkt
De bezoekers hebben ook de mogelijkheid zich te laten bijpraten over bijvoorbeeld de kosten van een lidmaatschap en sporthulpmiddelen. Zijn er financieringsmogelijkheden? En wat zijn bijvoorbeeld goede sportbraces en orthopedische hulpmiddelen? Op de informatiemarkt worden dergelijke vragen beantwoord.

Quintis Ristie, Andrea Hazes en G-based Band
Het evenement is niet alleen sportief en leerzaam, maar zeker ook swingend. Het belooft een prachtig feest te worden. Want wie kan er niet lachen om Quintis Ristie? De acteur en presentator – onder andere bekend van het tv-programma Raymann is Laat – is deze dag de host. Optredens van Andrea Hazes en de G-based Band zullen de feeststemming extra vergroten. De leden van laatstgenoemde groep, die allen een beperking hebben, brengen zelfgemaakte nummers en covers ten gehore.

Talenten en topsporters
Wie even is uitgeswingd, kan een bekende sporter aanschieten. Barbara van Bergen is bijvoorbeeld van de partij. De speelster van het Nederlands Paralympisch basketbalteam vertelt bezoekers graag waarom sport en beweging zo goed is. Onder meer omdat het een doel en positieve energie geeft. Oók spannend: een talentscout van sportkoepel NOC*NSF gaat op zoek naar mogelijke Paralympiërs tijdens de Rotterdam Sport op Maat dag.

Programma
Hier vind je het volledige programma van zaterdag 12 september. En dit is de poster van de Rotterdam Sport op Maat dag, een mooi middel om het evenement op het laatste moment nog even onder de aandacht te brengen.

Kijk ook op www.rotterdamsportopmaat.nl en bekijk het evenement op Facebook.

Dirk Kuyt nodigt je uit!

Promotiefilmpje Rotterdam Sport op Maat dag

Programmafolder Rotterdam Sport op Maat dag

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Irene Pekaar

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen