Met het programma Sport in het Jeugdnetwerk zoeken sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties de optimale samenwerking met elkaar. Jongeren kansrijk, veilig en gezond laten opgroeien in Rotterdam dat is het doel van deze samenwerking. Om ook jongeren ‘van de straat’ kansrijk te laten opgroeien binnen jouw vereniging organiseren we een inspirerende kennis- en netwerksessie over straatcultuur. Sprekers Steven Pont en Jeroen van den Broek geven je op 12 december tal van praktische tips!

Het begeleiden van kinderen en jongeren is niet altijd eenvoudig. Hoe ga je bijvoorbeeld om met gedrag dat voortkomt uit de straatcultuur? En wat is die straatcultuur eigenlijk? Hoe presenteren jongeren binnen de straatcultuur zich op social media? Hoe ga je het contact met deze jongeren aan en hoe onderhoud je die contacten op de juiste manier? Ontwikkelingspsycholoog en voetbaltrainer Steven Pont en criminoloog Jeroen van den Broek geven uitleg en praktische tips tijdens twee interactieve presentaties. In de pauze en na afloop kun je kennismaken met de jongerenwerkers die de jongeren van jouw vereniging veel op straat meemaken. Dit biedt je de kans om nóg meer grip te krijgen op deze, soms lastig te bereiken, groep.

Deze avond is interessant voor alle sportvrijwilligers die jeugd trainen, coachen of begeleiden. Ontvang je deze nieuwsbrief als verenigingsbestuurder? Deel deze uitnodiging met de trainers van jouw vereniging en zelf ben je uiteraard ook van harte welkom. Ontvang je deze nieuwsbrief als trainer? Vraag zoveel mogelijk collega-trainers van de jeugdafdeling van de vereniging om zich aan te melden. Klik hier om je aan te melden en klik hier voor meer informatie.

Ik meld me aan!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse