Sportverenigingen kunnen nóg meer halen uit hun sport, accommodatie of netwerk. Hoe pak je dit aan als bestuurder? Tijdens de Themabijeenkomst Maatschappelijk Ondernemen op maandag 23 mei krijg je een aanpak aangereikt en leer je welke winst jouw vereniging kan boeken.

Steeds meer sportverenigingen doen aan maatschappelijk ondernemen. Een flink aantal laat zich leiden door ‘De Open Club-gedachte’ vanuit sportkoepel NOC*NSF. En in Rotterdam zijn we natuurlijk bekend met het succesvolle fenomeen Sportplusvereniging.

Wil jouw club ook kansen creëren en benutten? Wie de Themabijeenkomst Maatschappelijk Ondernemen bezoekt, heeft na afloop:

  • meer inzicht in de urgentie om maatschappelijk te ondernemen;
  • handvatten om een projectgroep te vormen;
  • inzicht in de mogelijkheden en mogelijke visie voor jouw club;
  • inzicht in kansrijke projecten;
  • een stappenplan om draagvlak bij leden en partners te realiseren.

Succesvol praktijkvoorbeeld
Danny Rijnhout inspireert je tijdens de bijeenkomst. Danny is al een aantal jaren Sportplusadviseur en heeft een groot aantal verenigingen begeleid in het maatschappelijk ondernemen. Vanuit zijn eigen adviesbureau schreef hij het Handboek marketing voor sportverenigingen en heeft hij een eigen kijk ontwikkeld op het maatschappelijk in de markt zetten van sportverenigingen. Bezoekers van de bijeenkomst maken ook kennis met een mooi praktijkvoorbeeld: een bestuurder van een Rotterdamse Sportplusvereniging vertelt over een succesvol maatschappelijk initiatief bij zijn club.

Datum en locatie
De bijeenkomst is op maandag 23 mei, het programma begint om 19.30 uur en duurt twee uur. Na aanmelding verneem je de locatie.

Aanmelden
De themabijeenkomst wordt kosteloos aangeboden door Rotterdam Sportsupport. Per vereniging kunnen maximaal vier bestuurders of vrijwilligers deelnemen. Interesse? Mail naar Danny Rijnhout via info@rotterdamsportsupport.nl. Je kunt je tot 18 mei aanmelden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liesbeth van der Meer

strategisch adviseur / leidinggevende
Liesbeth van der Meer