Nog geen jaar nadat de Schoolsportvereniging voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs van start ging, leveren de deelnemende scholen de helft van de spelers die namens het KNVB-district West II strijden om het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal onder vijftien.

Het uitgangspunt was sportparticipatie, maar het resultaat is nu al veel meer. Maar liefst zeven jongens van twaalf tot veertien jaar die zaalvoetbal spelen via de Schoolsportvereniging, zijn doorgestroomd naar een selectieteam van de KNVB. Ze trainen nu ook regelmatig met de selectie van district West II. Op donderdag17 mei strijden de talenten om het Nederlands kampioenschap in hun leeftijdscategorie tijdens de Nationale Zaalvoetbaldag in Amsterdam.

‘Ik ben heel trots’, zegt Jamal el Ghannouti. ‘De jongens hebben er keihard voor gewerkt. Het is hun succes.’ El Ghannouti is combinatiefunctionaris voor dit project en speelt ook in het eerste team van Topdivisionist TPP-Rotterdam. Die zaalvoetbalvereniging heeft zich vorig jaar aan de Schoolsportvereniging verbonden. Acht schoolteams, in totaal gaat het om maximaal tachtig jongens, spelen competitieduels in Topsportcentrum Rotterdam, de thuishaven van TPP-Rotterdam. De meest begenadigde spelers maken deel uit van een talententeam dat extra traint. Deze groep werd onlangs uitgenodigd voor oefensessies van het KNVB-districtsteam West II, waarna er dus zeven bijzonder in de smaak vielen. Sommigen waren voorheen nog nooit lid geweest van een sportvereniging.

El Ghannouti: ‘Het is logisch dat we blij zijn met dit sportieve succes, maar de Schoolsportvereniging lijkt veel meer op te leveren. Vanuit de scholen vernemen we dat veel jongens zich beter zijn gaan gedragen en meer discipline hebben. Dit zijn ook aspecten waar we hoog op inzetten’

De deelnemende scholen zijn: Palmentuin, Veenoord, Slinge, Zuiderpark, Nieuw Zuid, Sint-Montfort, CSG Calvijn-Lombardijen en OSG Hugo de Groot. Rotterdam Sportsupport is eindverantwoordelijk voor de Schoolsportvereniging, waarvan er 21 zijn voor leerlingen uit het basisonderwijs.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie