‘We zijn heel blij met de cursus die gevolgd kon worden. De vereniging heeft er een stel goed opgeleide mensen bij!’ (Watersportvereniging WSVR)

‘Bedankt voor de subsidie, waardoor we zoveel mensen (hopelijk nieuwe leden) hebben kunnen bereiken!’ (E.S.S.V. Alcedo; Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo)

‘Enorm bedankt voor het toekennen van de subsidie. Dit betekent erg veel voor een vereniging als de onze.’ (EBV Baros; Erasmus Basketbal Vereniging Baros)

Dit is een bloemlezing uit de reacties die Rotterdam Sportsupport vorig jaar ontving van sportverenigingen. De overeenkomst tussen deze clubs? Ze maakten gebruik van vergoedingen die lopen via Rotterdam Sportsupport: het Fonds Kansen voor de Sport en de Bijdrage Kaderopleidingen.

Spelregels
Geïnteresseerd? Lees dan de spelregels via de links hierboven, maar doe dit grondig. Monique de Groot is namens Rotterdam Sportsupport contactpersoon voor de twee regelingen. Zij vertelt: ‘Het is bijvoorbeeld nuttig om te weten dat Rotterdam Sportsupport pas kan overgaan tot betaling nadat de evaluatie is goedgekeurd. Dus: na afloop van de actie om leden te werven en na het afronden van cursussen. Soms rekent een club al eerder op een vergoeding, en dat is helaas niet mogelijk.’

Huur en communicatie
Uit het Fonds Kansen voor de Sport kunnen speciale ledenwervingsacties en -evenementen worden vergoed. Concreet gaat het om de kosten voor communicatie voorafgaand aan het evenement en voor de eventuele huur van een accommodatie.

Flyer of Facebookactie
De Groot: ‘Denk bij communicatie onder meer aan het (laten) maken van een flyer of poster, het plaatsen van een krantenadvertentie of het maken van een Facebookcampagne om bekendheid te geven aan het evenement. Het gaat dus om kosten die worden gemaakt voor de aankondiging van bijvoorbeeld clinics op scholen of een open dag voor broertjes en zusjes van leden. Bij de aanvraag van deze subsidie vermeldt de club de te verwachten kosten in het Plan van Aanpak volgens het format van Rotterdam Sportsupport. Hiermee is op voorhand duidelijk welke kosten de vereniging hoopt vergoed te krijgen. Als het nodig is, kunnen wij dan ook tijdig contact opnemen.’

Zij vervolgt: ‘Overigens kunnen verenigingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken als het te verwachten kostplaatje anders is. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.’

Vertrouwenscontactpersoon
Steeds meer Rotterdamse verenigingen streven naar een veilig sportklimaat. De Bijdrage Kaderopleidingen kan een belangrijke bouwsteen opleveren. Via deze weg is het mogelijk dat een vrijwilliger de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon volgt. De Bijdrage Kaderopleidingen wordt vaak ook gebruikt om onder meer een Sociale Hygiëne Opleiding of cursus Eerste Hulp Bij (Sport) Ongelukken te bekostigen. Populair zijn eveneens trainers- en scheidsrechtersopleidingen en jurycursussen.

Formulieren Bijdrage Kaderopleidingen
Via dit formulier vraag je subsidie aan voor organisatorische kaderopleidingen. En hier vind je het aanvraagformulier voor vergoeding van sporttechnische kaderopleidingen.

Meer weten?
Je bereikt Monique de Groot via subsidies@rotterdamsportsupport.nl en 010 242 93 15.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist