Afgelopen week werd bekend dat Neptunus speler Christian Diaz is geselecteerd voor het Nederlands honkbalteam. Buitenvelder Diaz maakt zijn debuut bij het World Port Tournament dat van 18 tot en met 26 juli in Rotterdam wordt georganiseerd. Een mooie beloning voor het harde werken in, én buiten, het veld.

Buiten het veld is deze topper namelijk ook hard aan het weg aan het timmeren. Op Schuttersveld geeft deze ‘maatschappelijke buitenvelder’ elke woensdagmiddag op het buitenhonkbalveld les aan kinderen uit de wijk. Op 1 juli heeft het door Diaz geselecteerde team zelfs meegedaan aan het Stedelijk Honkbaltoernooi. Een mooie prestatie in de korte tijd dat de kinderen bij elkaar en aan het trainen zijn. ‘Er zitten echt talenten bij, wellicht in de toekomst ook voor het Nederlands team. Met hard trainen en doorzettingsvermogen zie ik dat wel gebeuren’, aldus Diaz.

Bij het lesgeven en toernooien wordt Diaz bijgestaan en gecoacht door Percy Isenia, meervoudig international en Europees Kampioen en tegenwoordig werkzaam bij Rotterdam Sportsupport. ‘De ontwikkeling van Chris als lesgever is veelbelovend. Hij pikt het snel op en is voor kinderen uit Crooswijk een fantastisch rolmodel. Zijn selectie voor het nationaal team werkt extra motiverend voor deze kinderen’. Volgens Isenia is in samenwerking met Neptunus, Rotterdam United Baseball, FC Zylyn en gemeente een voedingsbodem in de wijk gelegd voor het honkbaltalent. ‘Het volgende doel is om een klein honkbaltoernooi te organiseren met enkele teams uit de wijk en uit andere stadsdelen’, aldus Isenia.

De honkbalactiviteiten op het honkbalveld in Schuttersveld vinden op elke woensdagmiddag om 15.30 uur plaats. De lessen zijn bedoeld om kinderen in Crooswijk in beweging te krijgen. Kinderen kunnen gratis meedoen met de lessen. Ouders worden nadrukkelijk uitgenodigd om de trainingen bij te wonen om te zien hoe leuk de trainingen zijn voor de kinderen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting