Rotterdam telt circa 60.000 mensen met een beperking, variërend van auditieve of visuele beperkingen tot aan chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. John Stoop laat zien dat blinden en slechtzienden in Rotterdam ‘gewoon’ kunnen hardlopen. Hij rent en vertelt in onderstaande video samen met ‘buddy’ Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) over zijn handicap en de sportmogelijkheden.

John Stoop, die tevens ambassadeur is van Rotterdam Sport op Maat – de organisatie die in Rotterdam werkt aan een optimaal sportklimaat voor mensen met een beperking, laat zich geenszins beperken in zijn sportambities door zijn handicap. Kort na de filmopnames is hij begonnen te proberen zijn deelname aan de Roparun te regelen. Rotterdam Sport op Maat zal John Stoop hierin waar mogelijk ondersteunen.

Bekijk hieronder de video van John Stoop en Gert-Jan Lammens.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën