Dirk Kuyt roept mensen met een beperking en hun vrienden en familie op om aanstaande zaterdag de Rotterdam Sport op Maat dag te bezoeken. Tijdens deze dag vinden meer dan twintig sportactiviteiten plaats voor mensen met een lichamelijke of psychische beperking. De Dirk Kuyt Foundation maakt de dag mede mogelijk.

De Rotterdam Sport op Maat dag vindt zaterdag 28 september van 12.00 tot 17.00 uur plaats op Sportplaza Zuiderpark. De activiteiten, die gratis zijn en waarvoor aanmelden niet nodig is, variëren van elektrisch rolstoelhockey tot weerbaarheidstraining en van tafeltennis tot handbiken.

Eén van de organisaties die de Rotterdam Sport op Maat dag mede mogelijk maakt, is de Dirk Kuyt Foundation. De foundation van de oud-Feyenoorder en huidig speler van het Nederlands Elftal en Fenerbahce ondersteunt jaarlijks tussen de 40 en 60 kleine en grote sportevenementen door heel Nederland. De organisatie werkt dit jaar onder meer samen met de base- en softbalbond, de hockeybond en nu dus ook Rotterdam Sport op Maat.

“Kinderen zijn vrij als ze sporten”

Dirk Kuyt: “Het beoefenen van sport moet voor iedereen mogelijk zijn, zeker voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Afgelopen mei organiseerde mijn Foundation de Dirk Kuyt Clinic en daar heb ik gezien dat kinderen vrij zijn als ze sporten, dat ze niet denken aan hun beperking. Het mooiste van alles vind ik dat ze ongelofelijk veel plezier uitstralen tijdens het sporten.

Ze moeten wel de kans krijgen om te kunnen sporten of kennis te maken met verschillende sporten.”

Met zijn foundation ondersteunt Kuyt vele evenementen om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van het aangepast sporten. Kuyt: “Het gaat niet alleen om voetbal, maar om sport in het algemeen. Iedereen is anders en mensen met een beperking moeten juist de kans krijgen om te ondervinden welke sport bij hem/haar past. Rotterdam Sport op Maat biedt deze mogelijkheid en organiseert jaarlijks een sportdag voor mensen met een beperking uit Rotterdam en omgeving. Op deze dag kunnen ze kennis maken met diverse sporten. Een gelegenheid om grenzen te verleggen en sporten uit te proberen waarvan ze misschien dachten dat het voor hem/haar niet mogelijk is. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt dit initiatief van harte.”

“Kom naar de Rotterdam Sport op Maat dag”

Kuyt moedigt iedereen uit Rotterdam en omgeving aan om gebruik te maken van de Sport op Maat dag. “Doe mee aan clinics van verschillende sporten, ervaar welke sport bij jou past en laat je informeren welke sportverenigingen bij jou in de buurt zijn. Sporten is goed voor je gezondheid, maar sporten is ook plezier en lol hebben met je teamgenoten, sportvereniging en andere sporters.“

Meer informatie: www.rotterdamsportopmaat.nl en www.dirkkuytfoundation.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio