De impact van het coronavirus is ook voor sportverenigingen groot. In deze video vertellen drie bestuurders van Rotterdamse sportverenigingen over de financiële en organisatorische gevolgen van de coronamaatregelen voor hun club.

“Ik verwacht dat we tussen de 40.000 en 60.000 euro mislopen, met als voetnoot dat het tot 1 juli duurt,” zegt Edwin Vermaas. De steunmaatregel van het Rijk, een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro, is een mooi symbolisch bedrag. Maar het gaat geen enkele vereniging uit de penarie helpen of houden,” verwacht de penningmeester van TC Schiebroek.

Marijke Bohnen, voorzitter van Atomium’61, schat dat haar club dit jaar 5.500 en 6.000 euro minder inkomsten heeft. En ook Peter Bak, penningmeester Sportclub Feyenoord maakt zich zorgen. “Als de omzet in één week daalt naar nul, dan kun je wel uitrekenen wat de implicaties zijn.”

Er is meer nodig

“De eerste landelijke steunmaatregelen zijn een belangrijk signaal dat de sport niet vergeten wordt. Het betekent zeker nog geen redding voor alle sportverenigingen, daar zijn meer regelingen voor nodig” aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Lammens vervolgt: “We hopen dat alle organisaties die in de positie verkeren het leed voor sportclubs te kunnen verzachten hierin verantwoordelijkheid nemen. Onze unieke verenigingsstructuur is het waard om in deze uitzonderlijke situatie geholpen te worden. We hebben deze verenigingen straks weer keihard nodig om onze stad weer in beweging te brengen; zowel fysiek als maatschappelijk. Rotterdam Sportsupport staat verenigingen bij met ondersteuning op maat.”

Mocht je als club vragen hebben met betrekking tot het coronavirus en sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker