Hardlopen voor slechtzienden door het Kralingse Bos, begeleid zeilen op de Kralingse Plas en rolstoelrugby in het Topsportcentrum Rotterdam. Dat is een greep uit de activiteiten die afgelopen weekend plaatsvonden tijdens het Paralympisch Weekend Rotterdam. In totaal konden mensen kennismaken met 25 aangepaste sportactiviteiten.

Het gevarieerde sportaanbod trok vele mensen die op iedere locatie de sport konden bekijken en uitproberen. Met een aanbod van negen sporten, variërend van rolstoelrugby tot een tafeltennisvorm voor blinden, was het Topsportcentrum een van de locaties die op zaterdag het meeste bekijks trok. Op zondag was het Kralingse Bos een trekpleister. Hier liepen slechtziende hardlopers een officiële wedstrijd en kon iets verderop gezeild worden voor mensen met een handicap.

Het Paralympisch Weekend is een initiatief van Rotterdam Sport op Maat, een netwerkorganisatie die werkt aan een optimaal sportklimaat voor Rotterdammers met een beperking. In het weekend dat de Paralympische Spelen in Londen werden afgesloten, organiseerde de organisatie samen met sportverenigingen en andere beweegaanbieders 25 activiteiten voor mensen met een beperking.

Rotterdam telt meer dan 80 sportorganisaties die structureel een aangepast sportaanbod aanbieden. Met onder anderen slechtzienden, doven, chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking heeft de stad zo’n 60.000 mensen met een beperking. Gemeente Rotterdam investeert om sport voor iedere Rotterdammer toegankelijk te maken. De activiteiten uit het Paralympisch Weekend toonden aan dat iedereen in de stad kan sporten, ongeacht de handicap iemand heeft. Het was de eerste keer dat een dusdanig grootschalig evenement voor gehandicapten in Rotterdam werd georganiseerd. Vanwege de succesvolle eerste editie verwacht de organisatie volgend jaar een vervolg.

Meer over het Paralympisch Weekend en Rotterdam Sport op Maat: www.facebook.com/sportopmaat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse