Het jaarlijkse vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport wordt begin mei verstuurd naar alle Rotterdamse sportverenigingen. Clubs met jeugdleden die het onderzoek invullen komen tevens in aanmerking voor de Bijdrage Jeugdsport. Achteraf ontvangen de deelnemende verenigingen een persoonlijke rapportage waarin de resultaten worden vergeleken met andere clubs en sporttakken.

Wat is het vitaliteitsonderzoek?

Het vitaliteitsonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat een algemeen beeld geeft van de vitaliteit van verenigingen in Rotterdam. Dit beeld helpt Rotterdam Sportsupport haar dienstverlening en projecten te versterken, zodat deze nog beter aansluiten bij de behoeftes van de verenigingen en we clubs nog gerichter kunnen ondersteunen. Door de vitaliteitsonderzoeken van de laatste jaren naast elkaar te leggen, ontstaat ook een beeld van de ontwikkeling bij de verenigingen. De gebiedsconsulenten van Rotterdam Sportsupport zijn graag bereid om in een persoonlijk gesprek de uitkomsten van het onderzoek te bespreken en zodoende de vitaliteit van jouw vereniging te bevorderen.

Hoe vitaal is jouw vereniging ten opzichte van andere verenigingen?

Op basis van de thema’s accommodatie, financiën, leden, bestuur & organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat maken we de vitaliteit van jouw vereniging inzichtelijk. Ook laten zien we hoe de vitaliteit zich ontwikkelt over een bepaalde tijdsperiode en hoe prestaties zich verhouden binnen de eigen sporttak. Kortom, belangrijke informatie om bestuurders te helpen bij het uitstippen van hun koers. Onze gebiedsconsulenten gaan graag in gesprek over de gepersonaliseerde rapportage en welke ondersteuning wij daarbij kunnen bieden.

Bijdrage Jeugdsport

Ook dit jaar komen verenigingen met een jeugdafdeling weer in aanmerking voor de Bijdrage Jeugdsport. Clubs ontvangen 10 euro per jeugdlid, dat tevens lid is van de bond, door het onderzoek van Rotterdam Sportsupport in te vullen. De Bijdrage Jeugdsport heeft als doel om de jeugdafdelingen van sportverenigingen te versterken en te verbeteren. Aandacht besteden aan een veilig sportklimaat is een belangrijke voorwaarde voor een sterke jeugdafdeling. Naast het invullen van het vitaliteitsonderzoek moeten verenigingen dan ook zijn toegelaten tot de regeling gratis VOG om in aanmerking te komen voor de Bijdrage Jeugdsport. Hiervoor moet de club aantonen over preventief beleid/maatregelen te beschikken ten behoeve van een veilig sportklimaat. Let op: toelating tot de regeling is voor vijf jaar geldig. Daarna moet de vereniging opnieuw aantonen over preventieve maatregelen te beschikken. Lees hier meer over de voorwaarden van de Bijdrage Jeugdsport en uitleg over de regeling gratis VOG.

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten
Bryan Bastiaanse

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

projectleider Vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Organisatie
Ron Stieding