Van clinics op straat naar trainen en ontwikkelen in het Topsportcentrum met TPP Rotterdam. Dat is de weg die tientallen jongeren van Rotterdam-Zuid sinds de zomer aflegden. Combinatiefunctionaris Stephan Vos vlogt er op zondagochtend enthousiast op los en laat zien wat er voor moois gebeurt met zaalvoetbal op Zuid.

In de zomer van 2016 organiseerde PIT 010, de welzijnsorganisatie die zich in Rotterdam onder meer inzet voor actief meedoen aan het leven in de wijk, voetbalclinics in IJsselmonde. Door de handen ineen te slaan met zaalvoetbalvereniging TPP Rotterdam en Rotterdam Sportsupport bleven de clinics niet bij kortdurende activiteiten. De jongeren werden enthousiast gemaakt om hun voetbalactiviteiten voort te zetten bij TPP in het Topsportcentrum.

Inmiddels zijn ruim veertig jongeren onder de 16 jaar doorgestroomd naar de Rotterdamse zaalvoetbalclub. Zij trainen nu wekelijks in het Topsportcentrum en maken een waardevolle ontwikkeling door als speler én als persoon. De mooie samenwerking tussen welzijn en sport verdient een mooie vlog. En dat is aan onze collega Stephan wel besteed, vinden wij!

Wil je meer weten over de samenwerking? Of heb je interesse in deelname? Neem dan contact op met Stephan.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie