Wil je begrijpen waarom sommige sporters in jouw team zich anders gedragen? Wil je een nog betere trainer worden? Hieronder vind je bijscholingen voor trainers en coaches die het Academie voor Sportkader (ASK) komende maanden geeft in Rotterdam. De kosten voor de bijscholingen kun je vergoed krijgen via de Bijdrage Kaderopleidingen.

 • Vertrouwenscontactpersoon (28 januari 2017)
  Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de positie die de vertrouwenscontactpersoon (VCP) inneemt wanneer er sprake is van een klacht. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De cursus is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader. Van 9:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €200. Voor meer informatie kunt u hier klikken.
 • Er is meer te winnen: coach op sociaal gedrag (31 januari, 7 februari, 14 februari en 7 maart 2017)
  Naarmate je als trainer beter in staat bent een positief en stimulerend sportklimaat te creëren en daarnaast óók goed kunt reageren op verstorend gedrag, zal je bijdrage aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling van je sporters groter zijn. Deze bijscholing bestaat uit vier avonden: 31 januari, 7 februari, 14 februari en 7 maart 2017. Alle dagen van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €40. Voor meer informatie kunt u hier klikken.
 • Sporters met gedragsproblematiek (10 maart en 31 maart 2017)
  Tijdens deze bijscholing leren de deelnemers gedragingen die voortkomen uit gedragsproblematiek, te herkennen en vooral te begrijpen in relatie tot de manier van handelen als trainer-coach. De cursus beslaat twee dagdelen: 10 maart en 31 maart. Beide dagen van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €40. Voor meer informatie kun je hier klikken.
 • Vier inzichten over trainerschap (3 april 2016)
  Wil je binnen korte tijd flink groeien in je rol als trainer of coach? Tijdens deze bijscholing krijg je binnen een halve dag veel praktische handvaten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. De bijeenkomst is van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €25. Voor meer informatie kunt u hier klikken.
 • Trainen en coachen van jongeren met autisme (18 mei 2017)
  In deze bijscholing leren de deelnemers gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Na deze bijscholing kan de deelnemer er voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij hen, in het team en binnen de vereniging. De bijeenkomst is van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €25. Voor meer informatie kun je hier klikken.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging